Premiere Six Japanese Gardens op festival November Music te Den Bosch

Six Japanese Gardens, een twee-eenheid tussen muziek en schilderkunst.

Six Japanese Gardens is een samenwerkingsproject tussen Marcel van Hoef en musicus Dominique Vleeshouwers, winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2020. Aan de basis ligt het slagwerkepos Six Japanese Gardens van de befaamde Finse componiste Kaija Saariaho uit 1994, een sfeervolle muzikale impressie in zes delen van een bezoek door Saariaho aan Japanse tuinen in Kyoto. In 2019 bezocht Marcel van Hoef dezelfde tuinen en verwerkte zijn ervaringen van dat bezoek en de muziek van Saariaho in een serie van 6 samenhangende schilderijen, per deel van het muziekstuk één schilderij met dezelfde titel als de muziek. Elk schilderij is geschilderd in eitempera op een cirkelvormig paneel (ø 120 cm.). Dominique Vleeshouwers heeft de muziek van Saariaho opgenomen. Terwijl men de schilderijen bekijkt kan tegelijkertijd de daarbij behorende muziekopname beluisterd worden via koptelefoons.

Expositie

De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag 14 en zondag 15 november in Huis 73 (voorheen Babel) te Den Bosch, van 11.00 – 17.00 uur.  Ik zal zelf beide dagen aanwezig zijn.

Nr. 3 Dry Moutain Stream
Courtesy Art Gallery Rozendaal

Concert            

Op vrijdagavond 13 november geeft Dominique Vleeshouwers een soloconcert in de Grote Kerk te Den Bosch, waarbij hij live Six Japanese Gardens uitvoert, omringd door de zes schilderijen op het podium, en in aanwezigheid van componiste Kaija Saariaho. Het concert begint om 19.00 uur.

Kaarten zijn te koop via de website van November Music: https://www.novembermusic.net/programma/dominique-vleeshouwers-solo

Dominique Vleeshouwers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu