Biografie

Geboren te Weert (NL) in 1967.

Opleiding: lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid/Kunstgeschiedenis aan Fontys Hogescholen te Tilburg. Jaar van afstuderen: 1989

Sinds 1993 wordt zijn werk frequent gepresenteerd op kunstbeurzen, in galeries en musea.

Download hier de uitgebreide CV

De reizen die hij maakt zijn van grote invloed op de ontwikkeling van het werk.  Gemeenschappelijk kenmerk van de reisdoelen is het proces van verandering ( hetzij op politiek, sociaal, economisch en/of cultureel terrein) die de gebieden, zowel recent als in langdurige historische context, hebben ondergaan.  Hoe we als mens tijd en ruimte ervaren vormt het centrale thema in zijn werk.

In 1995 reisde hij met de Trans-Siberië-express en bezocht gebieden in Rusland, Mongolië en China. Eveneens van belang zijn de reizen naar landen langs het Zijderoutetrajekt (1996 en 2000) zoals Oezbekistan, Kirgizië, Pakistan en Noordwest-China en het Midden-Oosten in 1999 (Syrië, Libanon en Jordanië). Enkele werkperiodes in Hong Kong van 2006 – 2015 leidde tot een centrale rol voor het stedelijke landschap in zijn werk. Tegenstellingen tussen architectuur en natuur, echt en onecht vormen de hoofdonderwerpen van zijn schilderijen t/m 2018. Recent is de thematische focus verschoven naar tuinen en reflecties in water.