Overzichtsexpositie Tijd en ruimte bij ECI Cultuurfabriek Roermond

In ECI Cultuurfabriek Roermond vindt van 13 september – 29 november  een  overzichtsexpositie van mijn schilderijen plaats.

Ter gelegenheid van mijn jubileum van het 25-jarig bestaan als kunstenaar zal in de prachtige expositiezalen van ECI Cultuurfabriek een presentatie met dertig schilderijen uit de periode 1989 – 2015 worden gerealiseerd. De grote zaal op de eerste verdieping wordt ingericht met schilderijen die de ontwikkeling van mijn werk tonen. Dit overzicht is mogelijk gemaakt door de medewerking van particuliere verzamelaars, de gemeente Roermond en Museum MORE  die voor deze expositie een schilderij uit hun collectie in bruikleen geven.

Film: Marcel van Hoef in zijn atelier

In de zaal op de begane grond wordt een film over het werkproces in mijn atelier getoond. Deze film is geproduceerd door studenten aan de afdeling Visuele Communicatie van de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht (Hogeschool Zuyd).  Maartje Coenen, Kim Hotterbeekx en Jesse Colin hebben me gedurende een periode van 8 weken in het atelier gevolgd en dicht op de huid het proces van idee tot eindresultaat vastgelegd. Het gemonteerde resultaat is een intrigerende kijk op het creatieve proces, verdeeld in 4 fases van elk 3 minuten film.

Curator van de expositie is Ridsert Hoekstra, voormalig directeur van het Stedelijk Museum Roermond.

Opening: Zondag 13 september om 15.00 uur

De opening zal worden verricht door Ferdinand Pleyte, wethouder cultuur van de gemeente Roermond en is voor iedereen toegankelijk.

Adres en openingstijden:

ECI Cultuurfabriek Roermond

ECI 13, 6041 MA Roermond

De expositie is iedere dag geopend van 11.00 – 19.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan